Saturday, October 1, 2011

filem AL-HIJAB video & sonopsis

assalamualaikum

saya da tengok! :)
sinopsis

Rafael merupakan seorang pelakon yang tidak mempercayai kewujudan hantu. Suatu hari dia ditawarkan watak utama untuk membintangi sebuah filem seram. Dia yang terkejut dengan tawaran tersebut sangat teruja dan berusaha untuk menjiwai peranannya sebaik mungkin. Malangnya Rafael tidak berjaya memperolehi perasaan takut yang dapat memuaskan hatinya. Puas dia berkunjung ke tempat-tempat yangdikatakan berhantu tetapi tidak pernah melihat kelibat makhluk itu. Teman wanita Rafael, Qiss yang pelik dengan Rafael itu mengadu perkara tersebut kepada ibunya. Ibu Qiss kemudiannya memberitahu Rafael mengenai apa itu hijab. Rafael berpeluang untuk melihat makhlus halus jika hijabnya dibuka.
Namun, hanya orang tertentu saja mampu membuka hijab tersebut. Rafael yang semakin buntu mencari seseorang yang boleh membuka hijabnya akhirnya menerima mesej aneh yang mengarahkan dia untuk pergi ke suatu tempat. Hanya di tempat tersebut hijabnya akan dapat dibuka. Sejurus sampai di tempat yang dikatakan, Rafael disambut oleh seorang makcik tua bersama anak perempuannya. Rafael hairan bagaimana makcik tua itu mengetahui hajatnya untuk membuka hijabnya. Rafael dibawa ke suatu tempat di ceruk hutan. Di situ makcik tua tersebut mula membuka hijab Rafael. Dari pandangan yang kabur, perlahan demi perlahan akhirnya Rafael dapat melihat sesuatu yang menggerunkan.
Dia berasa cukup gembira berbaur takut. Rafael meminta masa sehari untuk dia menggunakan ‘kelebihan’ yang ada pada dirinya itu untuk tujuan menjiwai watak lakonannya. Pulang kembali ke rumahnya, Rafael tidak menyedari ada ‘sesuatu’ turut menumpangnya pulang. Mula berasa tidak selesa, Rafael cuba untuk tidur namun gagal. Ada saja benda yang seperti mengganggunya. Setelah hampir 24 jam hijabnya dibuka, Rafael kembali ke rumah makcik tua tersebut untuk menutup kembali hijabnya. Berjayakah hijab Rafael ditutup semula atau dia terpaksa meneruskan hidupnya dengan ‘anugerah’ itu?
Komen dari aku plak:)
*awal cite ni bosan siket..maybe hantu dia x kua lagi kot...so base jela..
*bila part si pierre andre da bukak hijab die..lepas tu baru syok tengok...SASPEN GILER!
*hantu dalam filem ni suke sangat maen CAK CAK haha bak kate rumet aku dila..
*scene yang paling aku suke mase hantu menyamar jadi awek rafael..aku mati2 piker si awek die saje gurau2..rupanye? CAKKKKK BETOL2 HANTU!--->sume penonton memang jerit giler la..
*dialog yang paling aku suke...dari scene hantu menyamar fathia gak...dialog dia camni "BILA MASA PULAK SAYA BALIK" zasss hantu kua..haha aku suke part tu..
*aku bagi ★ ★ ★ ★ ★ / ★ ★ ★ ★   sebab budak laki area sebelah aku jerit doh..haha x bole blah
*filem paling seram bagi aku
*thats all :)

p/s BERSEDIALAH BILA HIJABMU DIBUKA....

❤ Leave Your Comment ❤

0 00 orang doakan aten sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...